Geurbehandeling-installaties

Odour Balance ontzorgt! En dat op ieder vlak binnen de geurbehandeling. Als Odour Balance staan we nu nog voornamelijk bekend als leverancier en inbouwer van (bio)filtermateriaal. Odour Balance is echter méér dan dat! Naast leverancier en het aanbrengen van (bio)filtermateriaal kunnen we het totale plaatje van A tot Z verzorgen. Van het engineeren, vervaardigen van complete geurbehandlingsinstallaties, inclusief leidingwerk tot het optimalieren vanaf de (geur-)bron tot aan de uitstoot(emissie) van de gereinigde lucht.

Binnen dit totale concept zijn wij het aanspreekpunt voor het compleet saneren, renoveren of aanleggen van uw geurbehandelingsinstallatie. Uitbouw, afvoer oud-materiaal, beregening, biofilter-behuizingen, gaswasser, luchtwassers, schoorstenen, overkappingen, (bio)filtermateriaal. Ook al deze componenten kunnen wij separaat voor u verzorgen.

Soms volstaat een biofilter niet, ook in dat geval kunt u bij ons terecht. Wij leveren bijvoorbeeld ook lavafilters en fysisch-chemische installaties.

Geurbehandeling

Animatie

Biofiltratie

Procesbeschrijving: Bij biofiltratie wordt de te zuiveren gasstroom opwaarts door een filterbed geleidt, dat is opgebouwd uit biologisch materiaal, bv. boomschors, gereten wortelhout of kokosvezel. Het filtermateriaal is drager van een dunne waterfilm waarin micro-organismen leven. De verontreinigingen in de gasstroom worden door ad- en absorptie aan het filtermateriaal gebonden en vervolgens door de aanwezige micro-organismen afgebroken. Het filtermateriaal doet hierbij dienst als leverancier van de nodige nutriënten. De afbraakproducten van de omzetting zijn koolstofdioxide, sulfaat, nitraat e.d.