Inbouw

Biofiltratie
De meeste biofilters bestaan uit een container van betonnen of systeemwanden, gevuld met biofiltermateriaal (b.v. schors, wortelhout, of kokosvezel).

Dit filtermateriaal ligt op een rooster boven een drukkamer waarin de verontreinigde lucht wordt geblazen. De lucht wordt vervolgens door de opwaartse druk door het filtermateriaal geperst, waarbij de geur in het vocht op het filtermateriaal wordt opgenomen. Als een grondigere geurverwijdering noodzakelijk is en gegarandeerd moet worden, wordt meestal een gesloten systeem in speciaal ontworpen metalen containers aanbevolen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het downflowsysteem. De organische stoffen worden door micro-organismen in het filtermateriaal afgebroken tot koolstofdioxide en water.

Fysisch-chemische filtratie
Het fysisch-chemische luchtfilter maakt gebruik van microporeuze, geurabsorberende korrels die een onomkeerbare chemische reactie veroorzaken met deze geuren als gevolg van H2S en mercaptaangas uit rioolgemalen en pompputten bijvoorbeeld, dringen de poriën van het filter binnen en veroorzaken een chemische reactie. De veranderende kleuren van het actieve materiaal tonen duidelijk de effectiviteit van het resterende filtermateriaal aan.

De voordelen in vogelvlucht:

 • Een oplossing op maat voor elk probleem met geuremissie
 • Duurzaam door heractivering, recycling en compostering van gebruikt filtermateriaal
 • Lage gebruikskosten
 • Eenvoudige opbouw en installatie
 • Relatief laag energieverbruik
 • Beproefde technologie, niet-experimenteel
 • Ruimtebesparende oplossingen door stapelbare biofilterversie
 • Gegarandeerde geurverwijdering, indien nodig

Renovatie

Onderhoud en betrouwbaarheid
Afhankelijk van de luchtdruk, vochtigheid, temperatuur en lagenstructuur in het biofilter neemt de efficiëntie van het systeem na meerdere jaren geleidelijk af en moet het filtermateriaal worden vervangen.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met dezelfde personen. Odour Balance®kent uw systeem en houdt het in werking. Het gebruikte filtermateriaal is uitermate geschikt voor composteringsmethoden en wordt daarom op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

Odour Balance wordt met succes ingezet in industrieën zoals:

 • Composteringsbedrijven
 • Riool- en waterzuiveringsinstallaties
 • Levensmiddelenindustrieën
 • Vleesverwerkende industrieën
 • Slachthuizen

Consultancy

Onafhankelijk onderzoek en advies
In elke situatie is een ander type biofilter en soms zelfs een andere oplossing nodig.

Door verschillende luchtstromen, geuremissies en aroma’s is elke situatie uniek. Met metingen en inventarisatie ter plaatse kan een goed beeld van de situatie worden geschetst. Voor een speciaal luchtbehandelingssysteem dat is ontworpen voor optimale prestatie kunt u een beroep doen op onze expertise. U kunt echter ook contact opnemen met Odour Balance® als er metingen of analyses moeten worden uitgevoerd of als u slechts advies in wilt winnen, zelfs als u momenteel niet met een Odour Balance-systeem werkt.

Elke toepassing heeft zijn eigen vraagstukken. Voor de antwoorden en een biofiltersysteem dat aansluit op uw behoeften en omstandigheden, kijken wij naar ervaringen uit de praktijk. Neem contact met ons op en ontdek (uiteraard geheel vrijblijvend) de mogelijkheden van biofiltratie.

Alles onder één dak

Odour Balance® is een klein bedrijf dat echter over veel ervaringen en partnerschappen in heel Europa beschikt. Wij hebben een ouderwetse ‘liefde voor het vak’ en wij staan altijd voor u klaar. Odour Balance® biedt een totaalconcept waar u op kunt vertrouwen. Voor de volledige opbouw van uw biofilter en de ingebruikname hiervan kunt u bij ons terecht. Zowel het biofilter (en de middelen) als de luchtbevochtiger zijn vervaardigd uit de juiste materialen en zijn zo afgestemd dat het systeem perfect werkt. Door onderzoek, advies en de daadwerkelijke realisatie onder één dak te houden, worden discussies tussen verschillende partijen vermeden en wordt een goedwerkend systeem gewaarborgd. Mocht er desondanks toch iets misgaan, dan zijn wij nooit ver weg. In nauwe samenspraak met de klant maken wij graag een vertrouwd onderdeel van uw bedrijfsvoering uit.

Metingen

Geurmetingen: meten is weten
Het meten van geuren is een belangrijk onderdeel van het onderzoek om te weten te komen welk systeem de beste keuze is bij een probleem met onaangename geuren.

Odour Balance® voert haar eigen metingen uit voor een eerste indicatie. Voor een officiële meting voert een bevoegd partner van Odour Balance® de metingen uit op basis van de Europese EN 13725-standaard. Het luchtmonster wordt binnen 6-8 uur geanalyseerd en getest. Het uitvoerende laboratorium is gecertificeerd voor emissiebescherming in overeenstemming met DIN EN ISO/IEC 17025. Odour Balance is de exclusieve Uppenkamp-vertegenwoordiger in Nederland en heeft deze methode opgenomen in haar totaalconcept.

Metingen nodig?