Inbouw Franse schors

Project, inbouwen van Franse schors in een bestaand biofilter. Met een hoogwerker zijn de zeilen verwijderd/ opgerold en met banden gezekerd.

Deels is de stalen boogconstructie door Odour Balance verwijderd, wel zodat de blijvende delen constructief verantwoord kunnen blijven staan. Dit om werken met de speciale inbouwkraan en de toegankelijkheid naar het filter te vergemakkelijken.

Als ondersteuning van de grote kraan wordt er een één tons minikraan op het oude filtermedium gezet. Deze beperkt de handarbeid en vergroot de snelheid van werken. Er is eerst één helft van elk filter geleegd en gevuld, zodat op de andere helft kan worden ‘doorgedraaid’. De speciale kraan heeft een ‘hoogzit’ zodat ook bij hogere wanden van het biofilter goed ‘in het werk kan worden gekeken’.

De gecombineerde knijperbak met inlegvellen heeft een inhoud van ruim 2m2. De roostervloer is vervolgens ‘bezemschoon’ gemaakt, de kortsluitfolie is hersteld waar het kapot was. Vervolgens is de vloer, daar waar nodig, gerepareerd. Ook zijn de drukkamers van het filter gereinigd. Het biofilter materiaal is vakkundig ingebouwd door Odour Balance. Als filtermedium is gebruikt de Pine Maritime 50+ (±200m3) als aanstroomlaag, vervolgens is de Pine Maritime 20-45 (± 750m3) fractie gebruikt. Het oude filtermateriaal is door Odour Balance afgevoerd. Het gehele project is gerealiseerd in 6 werkdagen, de fabriek heeft continu doorgedraaid.